2. huhtikuuta 2014

Nakkijuttu.

Nopeasti, pikaisesti
jotain helppoa syötävää
Kauli, täytä, uuniin heitä
kohta katoaa nälkä tää
 
Viime torstaina kokkikerhossa tehtiin lasten kanssa nakkipiiloja! Käytännössä nakkikset taitaa olla yksi helpoimmista ja nopeimmista herkuista tehdä, sillä ainekset löytyvät valmiina kaupasta eikä mitään erityistä tarvitse itse valmistaa tai valmistella. Kaiken lisäksi nakkipiilot ovat hyvänmakuisia ja maistuvat monille, joten ne saa nopeasti valmistettua vaikkapa lasten synttärijuhlien herkkupöytään!
 
Kuvia piiloista minulla ei ole, mutta ohjeistus on varsin helppo: Tarvitset paketin lehti- tai voitaikinaa sekä nakkeja, ketsuppia, kananmunan sekä halutessasi esimerkiksi seesaminsiemeniä! Levitä levyt hetkeksi aikaa sulamaan leivinpaperin päälle ja kun ne saa helposti leikattua puoliksi voiveitsellä, ovat ne tarpeeksi sulia valmistukseen! Sipaise taikinalevyille ohut kerros ketsuppia ja aseta nakki neliön muotoisen taikinalevyn toiseen reunaan. Kääri taikina napakasti nakin ympärille ja painele saumakohta tiukasti kiinni. Aseta valmis rulla leivinpaperille sauma alaspäin ja voitele kananmunalla. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja voilá - rulla on valmis uuniin. Paista 225 asteisessa uunissa, keskitasolla 10-15 minuuttia.
 
 
Innostuin pitkästä aikaa nakkipiilojen hienoudesta ja halusin tehdä niitä myös kotona! Jääkaapissa oli kuitenkin hieman nahistunutta paprikaa ja sipulia, joten ajattelin laittaa niitäkin mukaan. Silloin muistin ihanassa, rakkaassa Höyterissä usein maistellut pitsarullat! Ne ovat siis sivistyneempi versio nakkipiiloista, mutta silti aivan todella hyviä nekin. Hetken aikaa mietin, millä keinoilla lähtisin niitä askartelemaan ja pikaisen googlettelun avulla sain homman käyntiin!
 
Pitsarullat
 
 paketti lehtitaikinaa
nakkeja (tai tonnikalaa, kinkkua, salamia ...)
sekä makusi mukaan täytettä:
 vihanneksia, juustoja, kastikkeita ...
  • Levitä taikinalevyt sulamaan leivinpaperille
  • Kun levyt ovat sopivasti sulaneet, kauli niitä hieman pidemmiksi ja ohuemmiksi
  • Levitä haluamasi täytteet taikinan päälle ja kääri koko komeus rullalle
  • Leikkaa rullasta noin 2 sentin paksuisia paloja ja aseta ne pellille, leivinpaperin päälle
  • Voitele rullat kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä
  • Paista herkkuja uunissa, 225 asteessa noin 10-15 minuuttia
 
Vaihteeksi olen taas jättänyt kaikki kuvat valmistamisesta pois, mutta valmiista rullista minulla sentään on kuva! Kuvaamisen kanssa piti kuitenkin olla nopea, sillä eräs nimeltä mainitsematon kanssa-asuja oli napsimassa rullia koko ajan! Toisaalta hyvä, että menivät parempiin suihin - eipä niitä kaappiin haisemaankaan ole tarkoitettu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä tuumit?