8. huhtikuuta 2014

Roikkuvat pääsiäismunat.

Kevät on valon ja värien aikaa,
keväällä valo kirkkaana loistaa,
Keväällä aistimme elämän taikaa,
keväällä sielumme taas levätä saa
 
Yllä oleva runo ei tällä kertaa mainitse sanallakaan esittelemääni askartelua. Tarpeeksi läheltä se kuitenkin liippaa, sillä tekemissäni kartonkimunissa on värejä ja raikkautta yllin kyllin! Kyseessä on jälleen kerran kerhoaskartelu ja mikä sopisikaan paremmin näihin aikoihin, kun pääsiäisaskartelujen aloitus!
 
 
Vuorossa on siis roikkuvat pääsiäismunat! Valmistus on jälleen kerran simppeliä, vaikka taas(kaan) en sitä teille kuvien avulla voi neuvoa. Työvaiheet ovat kuitenkin varsin helpot, joten ohje pääsiäsimuniin tulee kirjallisesti.
 
Tarvitset askarteluakartonkia. Minä käytin töistä löytyneitä jämäpaloja Tilda-lehtiöstä sekä pahvisälälaatikosta. Lisäksi tarvitset nauhaa, nitojan sekä kynän ja sakset. Tarvitset mahdollisesti myös liimaa, jos haluat liimata joitakin koristeita askarteluusi. Jos et halua piirtää munan mallia suoraan kartongille, varaa itsellesi myös paperia, mistä voit leikata mallin.
 
Yhtä koristetta varten tarvitaan neljä samankokoista kartonkimunaa. Kun osat on leikattu, taita ne keskeltä kahtia (pituussuunnassa) ja nido pystypäin kiinni toisiinsa. Tämän jälkeen aseta haluamasi nauha kiinni niistä väleistä, mistä näet niitit, ja solmi päät yhteen yläreunaan. Nyt voit halutessasí koristella pääsiäismunaa lisää, ellet ole tyytyväinen kartongin kuosiin ja väreihin. Lopuksi levitä hieman munan "siipiä" niin, että siitä tulee kauniin muotoinen! Tadaa, näin helposti tuli valmista ja kaunista!
 
Ps. On muuten taas hiiskatin sameita kuvia. Tosin, kuvauksessa käyttämäni sählymailateline ei välttämättä ollut ihan kaikkein stabiilein, joten kuvauksissa kohteet heiluivat eestaas ihan miten sattuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä tuumit?