3. maaliskuuta 2014

Pahvia, pahvia.

Koskaan en ketuista tarpeekseni saa,
aina ne mieltäni nostattaa
Siksipä ketun taas esittelen teille
sillä minut se sai mielelle iloiselle.
 
 
Uusimmassa Pirkka-lehdessä oli idea hauskasta askartelusta, minkä ajattelin viedä tämän viikon puuhakerhoihin. Aaltopahvista askarreltu ja akryyliväreillä maalattu pahvidinosaurus vaikutti kivalta puuhalta ja päätin tehdä siitä mallikappaleen. Ensin pohdin tekeväni mallin mukaisen dinosauruksen, mutta taas kerran sisäinen kettutyttöni vei voiton ja puuhasin lapsille ihmeteltäväksi pienen repolaisen. En tiedä miksi, mutta ketut ovat aina kiehtoneet minua ja ne ovat suosikkieläinten listallani kärkikahinoissa kissojen ja mäyrien kanssa. Jei!
 
Ketun osat ovat siis aaltopahvia. Sain hyvin käyttöön edellisestä askartelutarviketilauksesta yli jääneen pahvilaatikon! Piirsin osat ensin paperille ja mallien mukaan sitten pahville. Leikkasin palat irti ja maalasin. Niiden kuivuttua leikkelin vielä sopiviin kohtiin lovet, jotta osat saatiin hyvin kiinni. Helppoa ja nopeaa!
 
Mittasuhteuista en sano mitään, mutta voin kertoa että ensin ketun jalat olivat kuin pulleat hevosenkengät. Samoin häntä oli valtava ja vaikka tuuheat ketut ovatkin sööteimpiä ikinä, päätin hieman trimmata jalkoja ja häntää, jotta otus näyttäisi edes hieman sopusuhtaisemmalta. Lopputulos on mielestäni ihan hauska ja siinä se nyt ikkunalaudalla ihmettelee toimistoni sekasotkua!
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä tuumit?