24. maaliskuuta 2014

Ressipallo.

Pengo kaapista ilmapallot,
elmukelmut ja vanhat jauhot
ja askartele stressin helpottajat,
värikkäät mielen muljuttajat.
 
Kerhoaskarteluista päivää! Tällä viikolla puuhakerhoissa askarrellaan stressipalloja ilmapalloista! Itse olen tehnyt moisia pallukoita ensimmäisen kerran lapsena leirillä ja muistan askartelun olleen kiva ja lopputuloksen vielä kivempi: kukapa ei palloista tykkäisi? Ja kun tuotos on vielä ihanan pehmeä ja mutisteltava, on riemu taattu. (Ainakin minun mielestäni, en sitten nykylapsista tiedä...)
 
Pallojen tekeminen on todella helppoa ja tarvikelistakaan ei päätä huimaa. Itse puuhasin mallipallon noin viidessä minuutissa, välineinäni sakset, kelmurulla, pussillinen vanhoja jauhoja sekä kaksi ilmapalloa. Tällä kertaa otin työvaiheista myös kuvia (!!!), joten voin havainnollistaa askartelun vaiheet tässä. Tosin kuvien hyöty ei välttämättä ole millään tavalla merkittävä, sen verran helposti vaiheet saa myös selitettyä sanoin. MUTTA kuvat te saatte, hahhaa.
 
Ensin leikkaa kelmusta kaksi samankokoista neliötä/nelikulmiota, kooltaan n.14 x 14 cm. Ihan tarkkaan näitä nyt ei tarvitse mitata kuitenkaan. Sen jälkeen laita toisen kelmun keskelle noin desin verran jauhoja. (Tosin mitä isomman pallon haluat tehdä, sitä enemmän tarvitset jauhoja. Valmiin pallon koko riippuu, luonnollisesti, ilmapallon koosta.)
 
 
Kääri jauhot kelmun sisälle ja laita pallero toisen kelmun päälle niin, että "avoin puoli" on vasten toista kelmua. Kääri sitten toinenkin kelmu pallon päälle ja muotoile siitä pallo.
 
 
Leikkaa ilmapalloista pois kapea osa. Tarvitset siis kaksi ilmapalloa, jotka molemmat ovat pyöreän mallisia.
 
 
Venytä toinen pallo jauhopallon päälle. Tässä saatat tarvita hieman apua, vaikka homma luonnistuu  yksinkin vallan mainiosti. Kun ensimmäinen pallo on sujautettu jauhopussin päälle, venytä myös toinen ilmapallo työsi päälle. Aseta pallo niin, että edellisen pallon suuaukko jää toisen pallon alle.
 
 
Valmiissa pallossa alempi pallo pilkottaa hieman päällimäiseen palloon leikatusta reiästä. Jos siis haluat ainoastaan yksivärisen pallon, käytä askartelussa samanvärisiä palloja. Minä kuitenkin pidän toisen pallon tuomasta väriläiskästä, joten käytin kahta eriväristä ilmapalloa!
 

Niin joo! Jos haluat opetella jonglööraamaan, nämä pallot ovat siihen varsin oiva välineistö! Pallot ovat sopivan kokoisia eivätkä ne tee lattiaan lommoja, jos ne sattuvat putoamaan korkealtakin! Ainakin Taika-Petteri on muuten opettanut minua jonkkaamaan tälläisilla palloilla - ovat siis ihan ammattilaistenkin suosiossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä tuumit?