5. helmikuuta 2014

Huovutinta.

 
Nak, nak, nakuta,
villaa, huopaa takuta
Lisää hahtuva sinne ja tänne -
jo elämä tuntuu pehmeämmälle
 
Eilen olin tyttökerhossa! Kerhon toinen ohjaaja estyi tulemasta paikalle, joten minut hälytettiin apuun. Vaikka tuurauskeikka tulikin yllättäen, en kuitenkaan pannut pahakseni. Toisinaan olenkin kaipaillut selkeämpää olemista ja tekemistä lasten kanssa, sillä usein roolini esimerkiksi juuri kerhoissa on "tavarajuhta". Vien ja tuon tarvikkeita kerhoille, mutta itse oleminen ja ohjaaminen on vähäistä. Niinpä olin jossakin määrin ihan iloinen, että jäin kerholle. Ohjelmakin oli varsin mukavaa, sillä luvassa oli neulahuovutusta.
 
 
En edes muista, milloin olen viimeksi huovuttanut neulalla! Muutama vuosi sitten seurakunnan lähetyspiirissä märkähuovutimme palloja, joista sitten askarreltiin lähetysmyyjäisiin koruja. Niiden tekeminen oli (ja on varmasti edelleen) hauskaa, mutta harmikseni käteni kuivuivat kovasti kun läträsin mäntysuovan ja veden kanssa. Neulahuovutuksesta taas muistan aina tykänneeni, sillä se on esimerkiksi minun kaltaiselleni hermoheikolle painekattilalle erittäin hyvää ja antoisaa terapiaa. Kunhan varoo ettei napauta neulalla sormeen, voi aika pitkälti nakuttaa vaan menemään!
 
 
Eilen tein kaksi huovutustyötä; sydämen ja maatuskan. (Sydämen korkeus n. 9 senttiä ja maatuskan 8,5) Jonkin sortin maatuskavillitys on saanut minut pauloihinsa ja mielessä onkin jo usea askartelu kyseisellä teemalla! Onneksi lähipiirissä on sellaisia ihmisiä, jotka pitävät myös noista ihanista pyöreäkasvoisista nukeista, niin en hautaudu maatuska-askartelujen alle. Tänään naputtelin myös kerho-ohjelmia sekä askarteluja pohdiskellessani vielä yhden huopatyön. Kettuherra muotoutui oranssista, valkeasta ja mustasta villahaituvasta alta aikayksikön. Hieman sitä pitää vielä tiivistää ja parannella, mutta hahmo on jo hyvin kasassa! (Ketun pituus hännänpäästä kuononpäähän n. 14 senttiä.)
 
 
Tähän mennessä olen tehnyt vain pieniä huovutustöitä, mutta nyt innostuin taas uudelleen niitä tekemään. Helppoa ja kivaa ajanvietettä ja parhaassa tapauksessa myös varsin ekologista lähiaskartelua. Ainakin kotikotikaupunkini suunnalla ja sen lähinurkilla löytyy paikkoja, joista voi ostaa villaa paikan omilta lampailta! Toistaiseksi pysyn kuitenkin pienissä töissä, mutta netissä löytyy googlettamalla toinen toistaan huikeampia töitä! Esimerkiksi kuiva- ja märkähuovutusta yhdistellen tehdyt taulut ovat todella upeita. Toivottavasti sellainen koristaa aikanaan meidänkin kodin seinää.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä tuumit?