7. helmikuuta 2014

Mukikakku.

Pengot kaapit ja kaikki laatikot,
mut mistään et apua herkkunälkään saa!
Ei hätää, kaiva esiin jauhot ja kaakaot
ja suklaakakku pian mikrosta putkahtaa!
 
Muistan kun lapsena teimme naapurin tytön ja isosiskoni kanssa suklaakakkua mikrossa! Olin hämmentynyt ja kummissani, sillä mieleeni ei ollut tullutkaan se, että myös mikrossa voisi paistaa jotakin! Resepti oli aina vähän sinne päin ja joka kerta kakku taisi olla koostumukseltaan erilainen... Hyvää se kuitenkin aina oli ja vielä parempaa, kun päälle tehtiin sulatetusta margariinista, sokerista ja kaakaosta kuorrute. Sen keittiökokeilun jälkeen teimme kakkua monta kertaa kotonakin ja joka kerta koostumus oli kotonakin aina eri. Jossakin vaiheessa mikrokakkuilumme lopahtivat (olisko äidillä ollut osaa tässä - teimme kakkua kuitenkin aika usein...). Joka tapauksessa kokkailu oli hauskaa ja helppoa ja omnom, niin hyvää.
 
Taikinavaiheessa mukien sisältö on jokseenkin kyseenalaisen näköinen...
 
Jokin aika sitten muistin tämän mikrokakun ja yritin pohtia, mitä kaikkea kakkuun laitettiin! Jauhoja, sokeria ja rasvaa sekä tietysti kaakaota, mutta esimerkiksi kananmunan lisäyksestä tai lisäämättömyydestä minulla ei ollut hajuakaan! Etsin netistä apua ja niin vain ihmeellinen ystävämme Google auttoi jälleen! Saanko esitellä; suklainen mukikakku!
 
Alkuperäinen ohje täältä, mutta kirjoitan sen kuitenkin tähän auki. Herkkuhimoissan ei tarvitse räpeltää mitään linkkejä auki vaan voi suoraan katsoa tästä ohjeen.
 
MUKIKAKKU
(Tällä ohjeella taikinaa riittää yhteen kakkuun. Jos haluat useamman kakun, kerro ainesten määrä mukien määrällä ja jaa sitten taikina tasaisesti mukeihin.)

4 rkl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta (laitoin leivontakaakaota)
3 rkl maitoa
1 rkl öljyä
1 muna
1/4 tl suolaa
1/4 tl leivinjauhetta

- Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja kaada taikina mikron kestävään kuppiin.
- Laita mikroon ja mikrota. Paistoaika riippuu mikrosi tehosta, mutta 50-90 sekuntia on melko passeli aika.
- Tarkista kakun koostumus 50 sekunnin jälkeen ja jatka, jos et ole tyytyväinen.
- Tarjoa kakku lämpimänä.
 
Mukit mikrosta tulleina! Vieläkään en kyllä tuosta ulkonäöstä menisi liikoja toivomaan.
 
Minä koristelin vielä annoksemme jäätelöllä ja strösseleillä. Viipaloin ihan tavallisen vaniljapuikon ja asettelin palaset kakun päälle. Näissä kakuista tuli hyviä, mutta kuitenkin melko tiiviitä. Hieman lyhyempi paistoaika ensi kerralla voi siis olla paikallaan, niin kakun keskelle jää ihanaa taikinalöröä.
 
Tämä kakku muistutti melkolailla niitä lapsuudessa kyhättyjä leipomuksia, joten voi olla että tätä tulen tekemään toistekin. Ainut mälsyys oli tosiaan kakun tiiviys, mutta sepä onkin sitten ensi kerralla ratkaistava vähemmällä paistolla!
 
Jäätelö- ja strösselihunnun saaneena kakut näyttivät jo paljon paremmilta. Makukin oli varsin hyvä, kun vaniljajäätelö suli ihanasti lämpimällä pinnalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä tuumit?